+31 (0)40 265 47 77
Slide background
Slide background
Slide background

Cursussen

De trainingen worden gegeven door ervaren professionals die ruime (internationale) ervaring hebben met het geven van multidisciplinaire teamtrainingen. Bij elke training is een medicus, die verantwoordelijk is voor de klinische/medische inhoud en ontwikkeling van scenario’s en uitvoering van trainingen. Er is ook een gedragswetenschapper bij die verantwoordelijk is voor de gedragsmatige inhoud en ontwikkeling van trainingscenario en uitvoering van trainingen. Verder bestaat het team uit een medisch ingenieur die verantwoordelijk is voor de technische inhoud en ontwikkeling. De instructeurs geven de training aan twee multidisciplinaire zorgteams tegelijk. Het ene team observeert het andere tijdens het uitvoeren van het scenario. Daarna vindt de bespreking en terugkoppeling plaats.

Medsim kent twee soorten training en een toetscentrum waar zorgprofessionals op hun vaardigheden worden getest:
1. De multidisciplinaire teamtraining
2. De individuele vaardigheidstraining

Het toetscentrum trainingscentrum

In het toetscentrum van Medsim kunnen specialisten en verpleegkundigen getoetst worden op hun vaardigheden. De simulatiepoppen bieden de mogelijkheid om op een objectieve wijze het niveau van de deelnemer te bepalen. Bij een verpleegkundige specialist kan bijvoorbeeld beoordeeld worden of deze in staat is in korte tijd een diagnose te stellen, met de behandeling te beginnen en op het juiste moment een specialist in te schakelen als de situatie daarom vraagt. De toets wordt aangeboden aan hogescholen en kan ingebed worden in het bestaande curriculum van zorgopleidingen.

Werkgevers als ziekenhuizen kunnen ook hun geroutineerde zorgprofessionals laten toetsen bij Medsim, bijvoorbeeld aansluitend op een multidisciplinaire teamtraining of individuele vaardigheidstraining.