Communicatie, Samenwerking & Leiderschap

Wetenschappelijk onderzoek in vele westerse landen toonde aan dat er te veel vermijdbare, onbedoelde gebeurtenissen in ziekenhuizen gebeuren met als gevolg blijvende schade bij de patiënt.

Oorzaken van deze vermijdbare medische schade waren niet terug te voeren op de medische deskundigheid van de zorgverleners. Gebrekkige communicatie en slechte samenwerking binnen het multidisciplinaire team, binnen afdelingen en tussen afdelingen bleek de oorzaak te zijn.

Medische teams zijn niet of onvoldoende op elkaar ingespeeld. Het gaat hierbij om expertisegebieden waar de meeste zorgverleners niet of nauwelijks in zijn opgeleid.

Wetenschappelijk onderzoek toonde ook aan dat medische professionals het meest effectief getraind konden worden op de non medical skills met behulp van medische simulatie. Vele onderzoeken tonen aan dat multidisciplinaire teamtrainingen in ziekenhuizen positieve effecten hebben op de teamprestaties en hiermee de zorg nog betere en veiliger maakt.

 

Waarom kiezen voor Medsim?

Maatwerk is onze standaard.
Trainingen kunnen bij Medsim in Eindhoven plaatsvinden, maar wij komen ook graag naar uw locatie toe om trainingen te geven.
De nieuwste innovatieve simulatiepop is onderdeel van onze uitrusting en beschikbaar voor uw trainingen.
Medsim kan ook uw medische trainers opleiden tot trainer en begeleiden in het opzetten van een trainingstraject.
Communicatie en samenwerking zijn essentiële onderdelen in de teamtrainingen.
Medsim werkt samen met gespecialiseerde en ervaren communicatietrainers en als dat gewenst is ook met medisch trainers.

Laatste nieuws

Medsim 15 jaar!

1 juni 2024 bestaat Medsim 15 jaar! Al vanaf 1 juni 2009 verzorgt Medsim als onafhankelijk trainings- en kennisinstituut unieke multidisciplinaire team- en vaardigheidstrainingen voor medisch professionals. In een veilige…

Lees meer Nieuwsoverzicht