Nieuwe training Perineumprotectie

13 april 2022

Samenwerking Consortium en Medsim

In het Regionaal Consortium Geboortezorg Brabant werken zes VSV’s samen. Het doel van het consortium is om met onderzoek en het uitwisselen van kennis de samenwerking en kwaliteit van de Geboortezorg in de regio te verbeteren. Eind 2021/2022 stond de kwaliteit van de zorg voor zwangere vrouwen centraal door perineumschade/ bekkenbodemklachten te verminderen. Samen met Medsim heeft het consortium een programma ontwikkeld. Graag delen we de kennis uit dit programma met heel Nederland door het aanbieden van de training Perineumprotectie.

Nieuw blenden learning programma

Het blended learning programma voor Perineumprotectie bestaat uit een e-learning en een fysiek trainingsdagdeel (halve dag).

In de e-learning komen komen verschillende interventies aan bod, gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke literatuur en ondersteund met filmmateriaal, animaties en interviews.

De fysieke training bestaat uit oefenen (o.a. interventies om perineumletsel te voorkomen, waaronder de Noorse handgreep; het zetten van een episiotomie; het herkennen van 2de en 3de graads rupturen; het hechten van een episiotomie en -2 e graads perineumruptuur op zeer realistische oefenmodellen) en intervisie. De training wordt begeleid door een bekkenbodemgynaecoloog en verloskundige. De vaardigheidsoefeningen worden uitgevoerd op zeer realistische simulatiemodellen.

Kijk voor meer informatie op: Training Perineumprotectie

Waarom kiezen voor Medsim?

Maatwerk is onze standaard.
Trainingen kunnen bij Medsim in Eindhoven plaatsvinden, maar wij komen ook graag naar uw locatie toe om trainingen te geven.
De nieuwste innovatieve simulatiepop is onderdeel van onze uitrusting en beschikbaar voor uw trainingen.
Medsim kan ook uw medische trainers opleiden tot trainer en begeleiden in het opzetten van een trainingstraject.
Communicatie en samenwerking zijn essentiële onderdelen in de teamtrainingen.
Medsim werkt samen met gespecialiseerde en ervaren communicatietrainers en als dat gewenst is ook met medisch trainers.

Laatste nieuws

“Verandering is de enige constante in het leven”

Heugelijk nieuws! Vanaf begin dit jaar hebben Thilo de Fouw en Logan van Woersem zich gecommitteerd voor de continuering van Medsim als hét onafhankelijke trainings- en kennisinstituut voor de medische zorg. Beide heren zetten…

Lees meer Nieuwsoverzicht