Perineumprotectie

In het Regionaal Consortium Geboortezorg Brabant werken zes VSV’s samen. Het doel van het consortium is om met onderzoek en het uitwisselen van kennis de samenwerking en kwaliteit van de Geboortezorg in de regio te verbeteren. Eind 2021/2022 stond de kwaliteit van de zorg voor zwangere vrouwen centraal door perineumschade/bekkenbodemklachten te verminderen. Samen met Medsim heeft het consortium een programma ontwikkeld. Graag delen we de kennis uit dit programma met heel Nederland door het aanbieden van de training Perineumprotectie.

Het blended learning programma voor Perineumprotectie bestaat uit een e-learning en een fysiek trainingsdagdeel (halve dag).
Een ochtendtraining is van 9.00-12:30 uur. Een middagtraining van 13:00-16:30 uur.

Wat is de inhoud van de e-learning en fysieke training?


In de e-learning komen komen verschillende interventies aan bod, gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke literatuur en ondersteund met filmmateriaal, animaties en interviews.

De fysieke training bestaat uit oefenen (o.a. interventies om perineumletsel te voorkomen, waaronder de Noorse handgreep; het zetten van een episiotomie; het herkennen van 2de en 3de graads rupturen; het hechten van een episiotomie en -2 e graads perineumruptuur op zeer realistische oefenmodellen) en intervisie. De training wordt begeleid door een bekkenbodemgynaecoloog en verloskundige. De vaardigheidsoefeningen worden uitgevoerd op zeer realistische simulatiemodellen.

Ter voorbereiding op het fysieke trainingsdagdeel (3,5 uur) vragen wij u een e-learning door te nemen. U krijgt hiervoor toegang tot het elektronische leerportaal van Medsim. De voorbereidende studiebelasting bedraagt ongeveer 2 uur.

Trainingskosten

De prijs voor deze training (inclusief de e-learning)  bedraagt € 250,- voor (eerste en tweede lijns) verloskundigen en € 300,- voor gynaecologen en A(N)IOSsen. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Dit bedrag is inclusief  koffie/thee met iets lekkers, frisdrank en uitrijkaart. Na inschrijving ontvangt u een factuur van ons. Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van de trainingskosten door Medsim. Daarna wordt de e-learning voor u open gezet.

Accreditatie

Het aantal accreditatiepunten is vastgesteld door:

  • Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) voor 4 punten (nascholing algemeen obstetrie & gynaecologie)
  • Kwaliteitsregister Verloskundigen voor 6 punten (geaccrediteerde bij- nascholing)

Medsim verzorgt de accreditatie. Is het voor u belangrijk dat de punten worden bijgeschreven? Geef dan met de daadwerkelijke cursus uw geboortedatum en BIG-nummer duidelijk door.

 

Op deze cursus zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing:

Algemene voorwaarden Medsim 2022 individuele training

Enkele ervaringen

Wat zeggen uw collega’s die dit programma al doorlopen hebben:

“Prettig trainen met mooie modellen om op te oefenen, veilige leeromgeving”, door een gynaecoloog

“Leerzaam om op realistische fantomen de handgrepen en hechten van rupturen te oefenen”, door een arts-assistent

“Zinvolle overzichtelijke direct in de praktijk te brengen training”, door een klinisch verloskundige

“Meer bewust van de bekkenbodem”, door een eerste lijns verloskundige

“Zinvol en awareness”, door een gynaecoloog

“Ondanks alle jaren ervaring toch nog nieuwe tips & tricks gehad”, door een klinisch verloskundige

“Ik vond het oefenen erg prettig. Ik zou graag nog meer oefenen!”, door een eerste lijns verloskundige

Interesse in een nieuwe training?

De training Perineumprotectie wordt regelmatig door Medsim gegeven. Is de huidige training volgeboekt, of komt deze datum u niet uit? Geef dat dan aan ons door.
Wilt u deze training met (een gedeelte van) uw hele VSV volgen? Medsim komt ook op locatie om de training te geven. Stuur dan graag een mail naar info@medsim.nl voor een maatwerkbegroting.

Laat het ons via onderstaande melding weten als u interesse heeft in een  scholing Perineumprotectie:

Waarom kiezen voor Medsim?

Maatwerk is onze standaard.
Trainingen kunnen bij Medsim in Eindhoven plaatsvinden, maar wij komen ook graag naar uw locatie toe om trainingen te geven.
De nieuwste innovatieve simulatiepop is onderdeel van onze uitrusting en beschikbaar voor uw trainingen.
Medsim kan ook uw medische trainers opleiden tot trainer en begeleiden in het opzetten van een trainingstraject.
Communicatie en samenwerking zijn essentiële onderdelen in de teamtrainingen.
Medsim werkt samen met gespecialiseerde en ervaren communicatietrainers en als dat gewenst is ook met medisch trainers.

Laatste nieuws

Nieuw: SAVE’r voor klinisch verloskundigen

De SAVE'r (Simulatietraining Acute VERloskunde is een training ontwikkeld voor AIOS en ANIOS gynaecologie, AIOS AIGT en klinisch verloskundigen. Over de jaren heen hebben wij echter gemerkt dat er een…

Lees meer Nieuwsoverzicht