Nieuw: SAVE’r voor klinisch verloskundigen

08 februari 2024

De SAVE’r (Simulatietraining Acute VERloskunde is een training ontwikkeld voor AIOS en ANIOS gynaecologie, AIOS AIGT en klinisch verloskundigen.
Over de jaren heen hebben wij echter gemerkt dat er een verschil in ervaring kan zitten tussen arts-assistenten en klinisch verloskundigen en dat dit soms niet bevorderlijk is voor het leerrendement van de klinisch verloskundigen die deelnemen.
Daarom start Medsim, naast de standaard SAVE’r, nu ook een SAVE’r voor klinisch verloskundigen.

In principe komen bij de SAVE’r voor klinisch verloskundigen dezelfde onderwerpen aan bod als bij de standaard SAVE’r. Er zal echter minder aandacht uitgaan naar (het herhalen van) de theorie en meer naar het oefenen van de praktische vaardigheden, samenwerking en communicatie. Zijn er wel theoretische vragen, dan is er juist tijd om daar dieper op in te gaan. De deelnemers zullen een schat aan ervaring meebrengen waardoor ook intervisie door de hele dag heen zal lopen.

Accreditatie
De training is geaccrediteerd voor 9 punten in categorie B “vaardigheidstrainingen spoedeisende handelingen” van het Kwaliteitsregister Verloskundigen en het deelregister Klinisch Verloskundigen. Daarnaast is de training aangemerkt als training reanimatie van de pasgeborene die een verloskundige jaarlijks moet volgen. Bovendien is de training aangemerkt als training acute verloskunde en training reanimatie van de volwassene die een verloskundige,
ingeschreven in het deelregister Klinisch Verloskundigen, 2x in een registratieperiode van 5 jaar moet volgen.

Inschrijven
Op 17 mei 2024 staat de eerste SAVE’r voor klinisch verloskundigen gepland.
De kosten voor de training bedragen € 475,00.
Inschrijven kan via onze website.

Waarom kiezen voor Medsim?

Maatwerk is onze standaard.
Trainingen kunnen bij Medsim in Eindhoven plaatsvinden, maar wij komen ook graag naar uw locatie toe om trainingen te geven.
De nieuwste innovatieve simulatiepop is onderdeel van onze uitrusting en beschikbaar voor uw trainingen.
Medsim kan ook uw medische trainers opleiden tot trainer en begeleiden in het opzetten van een trainingstraject.
Communicatie en samenwerking zijn essentiële onderdelen in de teamtrainingen.
Medsim werkt samen met gespecialiseerde en ervaren communicatietrainers en als dat gewenst is ook met medisch trainers.

Laatste nieuws

Medsim 15 jaar!

1 juni 2024 bestaat Medsim 15 jaar! Al vanaf 1 juni 2009 verzorgt Medsim als onafhankelijk trainings- en kennisinstituut unieke multidisciplinaire team- en vaardigheidstrainingen voor medisch professionals. In een veilige…

Lees meer Nieuwsoverzicht