SAVE’r training

De SAVE’r training is een intensieve 1-daagse training en is in samenwerking met een aantal ziekenhuizen in Nederland ontwikkeld. De training is bedoeld voor AIOS, ANIOS,  verloskunde artsen in opleiding, AIGT en klinisch verloskundigen. De training heeft als doel het verminderen van de kans op perinatale en maternale morbiditeit en mortaliteit door het systematisch en geprotocolleerd leren oplossen van acute obstetrische situaties.

Advies NVOG:
De NVOG geeft aan ‘dat dit een verplichte cursus is in opleiding tot gynaecoloog’. Daarnaast geeft de NVOG er de voorkeur aan deze cursus te laten volgen voordat men de dienst in gaat.

Voor specialisten en ervaren AIOS in de laatste fase van hun opleiding bestaat er sinds 2004 in Nederland de MOET cursus. In de praktijk worden juist jonge AIOS, ANIOS, verloskunde artsen in opleiding, AIGT en klinisch verloskundigen vaak als eerste geconfronteerd met obstetrische calamiteiten tijdens de dienst. Het hangt af van hun kennis en ervaring hoe zij in een dergelijke situatie handelen. Door interactief didactische onderbouwing van het beleid bij calamiteiten wordt aangeleerd te allen tijde om hulp te vragen, niet in paniek te raken en overzicht over de situatie te behouden. In een gecontroleerde, gesimuleerde omgeving (skillslabs) kan ervaring worden opgedaan met het effectief oplossen van noodsituaties waarbij de moeilijkheidsgraad kan worden aangepast aan de vorderingen en kan direct feedback worden gegeven.

Als klinisch verloskundige kunt u zich inschrijven voor elke SAVE’r. Omdat het leerrendement echter hoger is wanneer er getraind wordt met collega’s met dezelfde ervaring, kunt u zich inschrijven onder de button SAVE’r voor klinisch verloskundigen.

Na behandeling van de leerstof aan het begin van de ochtend zullen alle belangrijke obstetrische problemen met de hulp van een aantal (interactieve) patiëntsimulatoren worden geoefend. De training staat onder leiding van een ervaren gynaecoloog/perinatoloog. De dag begint om 9:00 uur (ontvangst 8.30 uur) en eindigt rond 17.00 uur.

Voorbereiding training

Ter voorbereiding vragen wij u een gedeelte van de volgende boeken door te nemen: ‘Obstetrische interventies’ en ‘The MOET Course Manual-Managing Obstetric Emergencies and Trauma’. In de bevestigingsmail ontvangt u meer informatie over de voorbereiding. Daarin staat ook het advies om bepaalde hoofdstukken specifiek door te nemen. De boeken zijn door u zelf aan te schaffen of zijn (vaak) beschikbaar in uw organisatie. De studiebelasting bedraagt ongeveer 20 uur.

Trainingskosten

De prijs voor deze training bedraagt € 720,- voor A(N)IOS en € 475,- voor klinisch verloskundigen. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW en inclusief een uitgebreide lunch, koffie/thee, frisdrank en uitrijkaart. Na inschrijving ontvangt u een factuur van ons. Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van de trainingskosten door Medsim.

Accreditatie

De SAVE’r training is bij de NVOG geaccrediteerd voor 6 punten.
Bij de KNOV is de training geaccrediteerd voor 9 punten categorie B “vaardigheidstrainingen spoedeisende handelingen” van het Kwaliteitsregister Verloskundigen en het deelregister Klinis
ch Verloskundigen. Daarnaast is de training aangemerkt als training reanimatie van de pasgeborene die een verloskundige jaarlijks moet volgen. Bovendien is de training aangemerkt als training acute verloskunde en training reanimatie van de volwassene die een verloskundige, ingeschreven in het deelregister Klinisch Verloskundigen, 2x in een registratieperiode van 5 jaar moet volgen.

Medsim verzorgt de accreditatie. Is het voor u belangrijk dat de punten worden bijgeschreven? Geef dan met de daadwerkelijke cursus uw geboortedatum en BIG-nummer duidelijk door.

Wachtlijst of interesse in toekomstige trainingen?

Is de SAVE’r training van uw wens volgeboekt, schrijf u dan gerust in voor de wachtlijst. Geeft u bij ‘opmerkingen’ aan voor welke maand u op de reservelijst wilt komen staan. U kunt tot 2 dagen voor de trainingsdatum bericht krijgen. Omdat de plaatsen beperkt zijn kunnen we u helaas geen garantie geven dat er een plaats vrijkomt.

De SAVE’r wordt regelmatig door Medsim gegeven, minimaal één keer per maand. Heeft u interesse in een training op een later moment, geef dat dan aan ons door. Geeft u bij ‘opmerkingen’ aan voor welke maand u interesse heeft?

Incompany training

Wilt u graag met uw eigen collega’s trainen? Wij bieden de SAVE’r ook aan als incompany training op onze trainingslocatie in Eindhoven. Samen kijken wij dan met u naar een passende datum. U kunt u interesse voor een incompany training hieronder aangeven.

Op deze cursus zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing:

Algemene voorwaarden Medsim 2022 individuele training

De SAVE’r training wordt op onderstaande data georganiseerd:

Deze cursus is al volgeboekt op deze datum!

Deze cursus is al volgeboekt op deze datum!

Deze cursus is al volgeboekt op deze datum!

Deze cursus is al volgeboekt op deze datum!

  • JA, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Medsim en dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacy verklaring omschreven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • JA, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Medsim en dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacy verklaring omschreven.
  • JA, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Medsim en dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacy verklaring omschreven.

Waarom kiezen voor Medsim?

Maatwerk is onze standaard.
Trainingen kunnen bij Medsim in Eindhoven plaatsvinden, maar wij komen ook graag naar uw locatie toe om trainingen te geven.
De nieuwste innovatieve simulatiepop is onderdeel van onze uitrusting en beschikbaar voor uw trainingen.
Medsim kan ook uw medische trainers opleiden tot trainer en begeleiden in het opzetten van een trainingstraject.
Communicatie en samenwerking zijn essentiële onderdelen in de teamtrainingen.
Medsim werkt samen met gespecialiseerde en ervaren communicatietrainers en als dat gewenst is ook met medisch trainers.

Laatste nieuws

“Verandering is de enige constante in het leven”

Heugelijk nieuws! Vanaf begin dit jaar hebben Thilo de Fouw en Logan van Woersem zich gecommitteerd voor de continuering van Medsim als hét onafhankelijke trainings- en kennisinstituut voor de medische zorg. Beide heren zetten…

Lees meer Nieuwsoverzicht