Save’r cursus

De SAVE’r cursus is een intensieve 1-daagse cursus en is in samenwerking met een aantal ziekenhuizen in Nederland ontwikkeld. De cursus is bedoeld voor AIOS, ANIOS, AIGT en 2e lijns verloskundigen.  De cursus heeft als doel het verminderen van de kans op perinatale en maternale morbiditeit en mortaliteit door het systematisch en geprotocolleerd leren oplossen van acute obstetrische situaties.

Voor specialisten en ervaren AIOS in de laatste fase van hun opleiding bestaat er sinds 2004 in Nederland de MOET cursus. In de praktijk worden juist jonge AIOS, ANIOS, AIGT en 2e lijns verloskundigen vaak als eerste geconfronteerd met obstetrische calamiteiten tijdens de dienst. Het hangt af van hun kennis en ervaring hoe zij in een dergelijke situatie handelen. Door interactief didactische onderbouwing van het beleid bij calamiteiten wordt aangeleerd te allen tijde om hulp te vragen, niet in paniek te raken en overzicht over de situatie te behouden. In een gecontroleerde, gesimuleerde omgeving (skillslabs) kan ervaring worden opgedaan met het effectief oplossen van noodsituaties waarbij de moeilijkheidsgraad kan worden aangepast aan de vorderingen en kan direct feedback worden gegeven.

Na behandeling van de leerstof aan het begin van de ochtend zullen alle belangrijke obstetrische problemen met de hulp van een aantal (interactieve) patiënt simulatoren worden geoefend. Natuurlijk kan er meermaals geoefend worden. De trainingen staan onder leiding van een aantal ervaren medische trainers. De dag begint om 9:00 uur (ontvangst 8.30 uur) en eindigt met een schriftelijk examen, waarna rond 17.00 uur de dag wordt afgesloten. De certificaten ontvangt u digitaal na de cursus.

Voorbereiding cursus

Ter voorbereiding vragen wij u een gedeelte van het boek ‘Obstetrische interventies’ door te nemen. In de bevestigingsmail ontvangt u meer informatie over de voorbereiding. Daarin staat ook het advies om bepaalde hoofdstukken specifiek door te nemen. De studiebelasting bedraagt ongeveer 20 uur.

Cursuskosten

De prijs voor deze cursus bedraagt € 675,- Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Dit bedrag is inclusief een lunch en uitrijkaart. Na inschrijving ontvangt u een factuur van ons.

Accreditatie

Het aantal accreditatiepunten door de KNOV is 7. Medsim verzorgt de accreditatie. Is het voor u belangrijk dat de punten worden bijgeschreven? Geef dan met de daadwerkelijke cursus uw geboortedatum en BIG-nummer duidelijk door.

Op deze cursus zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing:
Algemene voorwaarden Medsim 2018 individuele cursussen

Wachtlijst
Is de SAVE’r cursus van uw wens volgeboekt, schrijf u dan gerust in voor de wachtlijst. Geeft u bij ‘opmerkingen’ aan voor welke maand u op de reservelijst wilt komen staan. U kunt tot 2 dagen voor de cursusdatum bericht krijgen. Omdat de plaatsen beperkt zijn kunnen we u helaas geen garantie geven dat er een plaats vrijkomt.

Interesse in een nieuwe cursus?
De SAVE’r wordt één keer per maand door Medsim gegeven. Heeft u interesse in een cursus in een latere maand, geef dat dan aan ons door. Geeft u bij ‘opmerkingen’ aan voor welke maand u interesse heeft?

De SAVE’r cursus wordt op onderstaande data georganiseerd:

Deze cursus is al volgeboekt op deze datum!

Waarom kiezen voor Medsim?

Maatwerk is onze standaard.
Trainingen kunnen bij Medsim in Eindhoven plaatsvinden, maar wij komen ook graag naar uw locatie toe om trainingen te geven.
De nieuwste innovatieve simulatiepop is onderdeel van onze uitrusting en beschikbaar voor uw trainingen.
Medsim kan ook uw medische trainers opleiden tot trainer en begeleiden in het opzetten van een trainingstraject.
Communicatie en samenwerking zijn essentiële onderdelen in de teamtrainingen.
Medsim werkt samen met gespecialiseerde en ervaren communicatietrainers en als dat gewenst is ook met medisch trainers.

Laatste nieuws

Shell medewerkers ontdekken medische simulatie

Op 18 september 2018 was Medsim aanwezig op het symposium 'Organizational Development & Learnings' van Shell. Daar gaf Medsim een demo met simulator Victoria. Het doel van deze demonstratie was…

Lees meer Nieuwsoverzicht