Kraamzorgcursussen

Medsim traint kraamverzorgenden van organisaties over heel Nederland.
De scholingen die Medsim verzorgt, voldoen allemaal aan de KCKZ accreditatiesystematiek volgens norm 2019 en norm 2023. De cursussen worden gegeven door ervaren trainers uit het vak. Ze kunnen plaatsvinden in het trainingsgebouw van Medsim of op locatie van de kraamzorgorganisatie zelf.

Sinds juli 2020 heeft Medsim een instellingsaccreditatie bij KCKZ. Deze instellingsaccreditatie houdt in dat Medsim zelf scholingen mag accrediteren en aanbieden zonder tussenkomst van de Accreditatiecommissie. KCKZ geeft daarmee aan dat de cursussen van Medsim voldoen aan de voorwaarden van KCKZ.

Fysiek, digitaal én E-learnings
De meeste scholingen bieden wij fysiek aan. Onze ervaring is dat veel kraamverzorgenden dit het prettigst vinden. In hun individuele beroep is het fijn om samen te komen met hun collega’s en tijdens deze scholingen ervaringen uit te wisselen.
In 2021 heeft Medsim echter ook veel ervaring opgedaan met het geven van online scholingen. Een heel aantal scholingen kunnen, indien gewenst, ook op deze digitale manier aanboden worden. De kraamverzorgende kan zo de scholing vanuit haar eigen huis volgen. De accreditatie is gelijk aan die van een fysieke scholing.
Tenslotte heeft Medsim ook een aantal E-learnings ontwikkeld. Deze scholingen kunnen kraamverzorgenden op elk gewenst moment doen.

Benieuwd naar alle kraamzorgtrainingen die Medsim kan verzorgen?
Kijk dan op deze pagina.

Elektronische leeromgeving
Medsim biedt aan kraamzorgorganisaties die trainen bij Medsim haar elektronisch leermanagementsysteem (ELO) aan. In ELO kunnen kraamverzorgenden zichzelf inschrijven voor de verschillende cursussen. Daarnaast vinden ze in ELO voorafgaand aan een cursus alle voorbereiding (readers, filmpjes, e.d.) voor een cursus en kunnen ze na afloop van een cursus de hand-out nalezen en een eventuele toets maken. Tenslotte zit in ELO ook de evaluatie en het certificaat van deelname.
Kortom: met het gebruik van de elektronische leeromgeving ontzorgt Medsim de kraamzorgorganisatie. 

Wil u de elektronische leeromgeving ELO zelf ervaren? Wij laten u graag een keertje meekijken. Mail ons vrijblijvend op educatie@medsim.nl.

Ontwikkelen van trainingen
Medsim is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe trainingen. Daarin krijgen wij graag input vanuit kraamzorgorganisaties zelf. Wilt u graag dat uw kraamverzorgenden geschoold worden op een bepaald onderwerp? Wij gaan graag met u in gesprek om een scholing op te zetten.

Inschrijven met een team?

De huidige cursussen worden in groepsverband voor kraamorganisaties gegeven. Heeft u interesse? Laat het ons dan weten via educatie@medsim.nl.

Meer informatie?

Wil u meer informatie over deze of andere geaccrediteerde cursussen? Neem vrijblijvend contact op met Medsim via info@medsim.nl of educatie@medsim.nl
of bel 040-2654 777.

Waarom kiezen voor Medsim?

Maatwerk is onze standaard.
Trainingen kunnen bij Medsim in Eindhoven plaatsvinden, maar wij komen ook graag naar uw locatie toe om trainingen te geven.
De nieuwste innovatieve simulatiepop is onderdeel van onze uitrusting en beschikbaar voor uw trainingen.
Medsim kan ook uw medische trainers opleiden tot trainer en begeleiden in het opzetten van een trainingstraject.
Communicatie en samenwerking zijn essentiële onderdelen in de teamtrainingen.
Medsim werkt samen met gespecialiseerde en ervaren communicatietrainers en als dat gewenst is ook met medisch trainers.

Laatste nieuws

“Verandering is de enige constante in het leven”

Heugelijk nieuws! Vanaf begin dit jaar hebben Thilo de Fouw en Logan van Woersem zich gecommitteerd voor de continuering van Medsim als hét onafhankelijke trainings- en kennisinstituut voor de medische zorg. Beide heren zetten…

Lees meer Nieuwsoverzicht