SAVE’r klinisch verloskundigen

De SAVE’r training is een intensieve 1-daagse training waarin de deelnemers leren om systematisch en geprotocolleerd te handelen in acute obstetrische situaties. De training heeft daarmee als doel om de kans op perinatale en maternale morbiditeit en mortaliteit te verlagen.

De SAVE’r was oorspronkelijk bedoeld voor A(N)IOS gynaecologie en AIGT (Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde). Voor de NVOG is de SAVE’r zelfs een verplichte cursus in de opleiding tot gynaecoloog. Omdat Medsim ook trainings-aanvragen kreeg van klinisch verloskundigen zijn zij toegevoegd aan de doelgroep van de SAVE’r.
Medsim merkte echter dat er grote verschillen zitten tussen het kennisniveau en de ervaring tussen beginnend arts-assistenten en klinisch verloskundigen. Daarom is de SAVE’r voor klinisch verloskundigen ontwikkeld.

Trainingsinformatie

De trainingsdag wordt verdeeld in 2 delen: in de ochtend worden de verschillende acute obstetrische complicaties besproken en geoefend op fantomen. In de middag wordt deze kennis toegepast en worden de praktische vaardigheden, communicatie en samenwerking getraind door middel van scenario’s. Van alle acute vaardigheden zijn flowcharts aanwezig en deze worden gebruikt om de deelnemers geprotocolleerd te leren werken. Tijdens de trainingsdag is er voldoende ruimte voor verdieping en intervisie.
Per trainingsdag nemen er maximaal 8 klinisch verloskundigen deel. Deze groep wordt bewust klein gehouden om het leerrendement te verhogen en de veiligheid van de training te waarborgen.

De dag begint om 9:00 en eindigt rond 17:00.

De training vindt plaats in het simulatiecentrum van Medsim. Het is echter ook mogelijk om deze training als incompany training op locatie aan te bieden.

Voorbereiding training

Ter voorbereiding vragen wij u een gedeelte van de volgende boeken door te nemen: ‘Obstetrische interventies’ en ‘The MOET Course Manual-Managing Obstetric Emergencies and Trauma’. In de bevestigingsmail ontvangt u meer informatie over de voorbereiding. Daarin staat ook het advies om bepaalde hoofdstukken specifiek door te nemen. De boeken zijn door u zelf aan te schaffen of zijn (vaak) beschikbaar in uw organisatie. De studiebelasting bedraagt ongeveer 20 uur.

Trainingskosten

De prijs voor deze training bedraagt € 475,-. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW en inclusief een uitgebreide lunch, koffie/thee, frisdrank en uitrijkaart. Na inschrijving ontvangt u een factuur van ons. Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van de trainingskosten door Medsim.

Accreditatie

Bij de KNOV is de training geaccrediteerd voor 9 punten categorie B “vaardigheidstrainingen spoedeisende handelingen” van het Kwaliteitsregister Verloskundigen en het deelregister Klinisch Verloskundigen. Daarnaast is de training aangemerkt als training reanimatie van de pasgeborene die een verloskundige jaarlijks moet volgen. Bovendien is de training aangemerkt als training acute verloskunde en training reanimatie van de volwassene die een verloskundige, ingeschreven in het deelregister Klinisch Verloskundigen, 2x in een registratieperiode van 5 jaar moet volgen.

Medsim verzorgt de accreditatie. Is het voor u belangrijk dat de punten worden bijgeschreven? Geef dan met de daadwerkelijke cursus uw geboortedatum en BIG-nummer duidelijk door.

Wachtlijst of interesse in toekomstige trainingen?

Is de SAVE’r training van uw wens volgeboekt, schrijf u dan gerust in voor de wachtlijst. Geeft u bij ‘opmerkingen’ aan voor welke maand u op de reservelijst wilt komen staan. U kunt tot 2 dagen voor de trainingsdatum bericht krijgen. Omdat de plaatsen beperkt zijn kunnen we u helaas geen garantie geven dat er een plaats vrijkomt. U kunt wel aangeven om vrijblijvend op de hoogte gehouden te willen worden van nieuwe trainingsdata.

Incompany training

Wilt u graag met uw eigen collega’s trainen? Wij bieden de SAVE’r ook aan als incompany training op onze trainingslocatie in Eindhoven of in uw ziekenhuis. Samen kijken wij dan met u naar een passende datum. U kunt u interesse voor een incompany training hieronder aangeven.

Op deze cursus zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing:

Algemene voorwaarden Medsim 2022 individuele training

De SAVE’r training wordt op onderstaande data georganiseerd:

SAVE'r klinisch verloskundigen - wachtlijst voor huidige data

  • JA, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Medsim en dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacy verklaring omschreven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

SAVE'r klinisch verloskundigen - Interesse in toekomstige data

  • JA, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Medsim en dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacy verklaring omschreven.

SAVE'r klinisch verloskundigen - Interesse incompany training

  • JA, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Medsim en dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacy verklaring omschreven.

Waarom kiezen voor Medsim?

Maatwerk is onze standaard.
Trainingen kunnen bij Medsim in Eindhoven plaatsvinden, maar wij komen ook graag naar uw locatie toe om trainingen te geven.
De nieuwste innovatieve simulatiepop is onderdeel van onze uitrusting en beschikbaar voor uw trainingen.
Medsim kan ook uw medische trainers opleiden tot trainer en begeleiden in het opzetten van een trainingstraject.
Communicatie en samenwerking zijn essentiële onderdelen in de teamtrainingen.
Medsim werkt samen met gespecialiseerde en ervaren communicatietrainers en als dat gewenst is ook met medisch trainers.

Laatste nieuws

“Verandering is de enige constante in het leven”

Heugelijk nieuws! Vanaf begin dit jaar hebben Thilo de Fouw en Logan van Woersem zich gecommitteerd voor de continuering van Medsim als hét onafhankelijke trainings- en kennisinstituut voor de medische zorg. Beide heren zetten…

Lees meer Nieuwsoverzicht