Meer mogelijkheden

‘Van een team van experts naar een expertteam’

Deze slogan is bijvoorbeeld ook na te streven voor een Verpleegafdeling van uw ziekenhuis. Dat kan via een teamontwikkelingstraject op te zetten.

Teamontwikkelingstraject

In een teamontwikkelingstraject kan het doel zijn om met elkaar meer openheid te gaan ervaren en waarin teamleden elkaar durven aanspreken. Ontwikkelen is een werkwoord. Dit gaat ook over vertrouwen. Elkaar beter leren kennen is een noodzakelijke basis voor vertrouwen. Vertrouwen zorgt voor open communicatie en open communicatie draagt bij tot betrokkenheid en eigenaarschap. De ‘cirkel van verbinding’ zorgt voor zowel individuele als collectieve resultaten.

Plan van Aanpak

Het plan van kan bestaan uit:

  • Het opzetten van een kernteam
  • Sessie 1: Bewustwording:
    ‘Alleen wie zichzelf niet kent vindt de ander raadselachtig’
  • Sessie 2: Verbinding
  • Sessie 3: Verdieping
  • Sessie 4: Verankering

Resultaten teamontwikkelingstraject

Na het uitvoeren van dit teamontwikkelingstraject kennen de teamleden elkaars gedragsvoorkeuren, kwaliteiten en valkuilen en geven elkaar feedback wanneer de situatie daar aanleiding toe geeft. Tevens worden er afspraken gemaakt over de onderlinge communicatie en het gedrag.

Openheid, elkaar aanspreken en feedback ontvangen is de nieuwe standaard op de afdeling geworden. Jullie medewerkers zullen in staat zijn deze lijn ook door te trekken naar de andere afdelingen. Op deze manier wordt het wij-gevoel versterkt en de weg naar vertrouwen, open communicatie, betrokkenheid en betere teamprestaties en patiëntenzorg ingeslagen.

 

Waarom kiezen voor Medsim?

Maatwerk is onze standaard.
Trainingen kunnen bij Medsim in Eindhoven plaatsvinden, maar wij komen ook graag naar uw locatie toe om trainingen te geven.
De nieuwste innovatieve simulatiepop is onderdeel van onze uitrusting en beschikbaar voor uw trainingen.
Medsim kan ook uw medische trainers opleiden tot trainer en begeleiden in het opzetten van een trainingstraject.
Communicatie en samenwerking zijn essentiële onderdelen in de teamtrainingen.
Medsim werkt samen met gespecialiseerde en ervaren communicatietrainers en als dat gewenst is ook met medisch trainers.

Laatste nieuws

“Verandering is de enige constante in het leven”

Heugelijk nieuws! Vanaf begin dit jaar hebben Thilo de Fouw en Logan van Woersem zich gecommitteerd voor de continuering van Medsim als hét onafhankelijke trainings- en kennisinstituut voor de medische zorg. Beide heren zetten…

Lees meer Nieuwsoverzicht