Kraamzorg

Cursus Hyperbilirubinemie

Na het volgen van deze cursus kunt u een hyperbilirubinemie herkennen, kunt u de kraamvrouw en partner de juiste informatie geven, weet u hoe te handelen in deze situatie en leert u doormiddel van communicatietools & iSBARr een goede overdracht te doen.

Download hier meer informatie

Cursus Hechting

Velen associëren hechting met ‘huid-op-huid-contact’ of ‘borstvoeding’, maar hechting gaat om veel meer. Door hun unieke kijkje in het leven van ouders en hun pasgeboren kind, kunnen kraamverzorgenden met extra kennis over hechting veel levens nóg intensiever beïnvloeden op korte én lange termijn. Binnen de psychologie is de hechtingsrelatie een van de meest onderzochte onderwerpen. Gebleken is, dat een veilige hechting van cruciaal belang is, ook in het verdere leven.

Download hier meer informatie

Cursus Kraamvrouw met Psychische en/of psychiatrische klachten

De tijd rondom zwangerschap en bevalling is een intense periode, waarin veel verandert. Er wordt vooral veel gesproken over de leuke dingen in deze tijd. Maar het kan ook zijn dat de kraamvrouw, juist nu, helemaal niet lekker in haar vel zit. Of dat ze bijvoorbeeld opziet tegen de tijd die komen gaat, het kan haar helemaal uit haar evenwicht, balans, brengen.

Download hier meer informatie

Cursus Kraamzorg na kunstverlossing en na sectio Caesarea

Als kraamverzorgende krijgt u ook te maken met kraamvrouwen die niet op de natuurlijke manier bevallen zijn maar hulp hebben gekregen of een keizersnede hebben ondergaan.

Download hier meer informatie

Cursus Acute Verloskunde

Na het volgen van deze cursus kunt u bij een acute verloskundige situatie met beperkte middelen (denk aan de inhoud verloskundige tas) tijdens een thuisbevalling in korte tijd goed hulp verlenen. Door praktisch te oefening versterkt u uw zelfvertrouwen, wat rust kan geven in acute situaties. Medsim maakt gebruik van de (bevallings)simulator Victoria. De hoogzwangere Victoria kan bevallen, praten, zuchten, bloeden, heeft bloeddruk, hartslag en saturatie, blaas kan gevuld/geleegd worden.

Download hier meer informatie

Cursus E.H.B.O. en babyreanimatie

Het belangrijkste doel van deze cursus is om u handvatten te bieden voor noodsituaties in het algemeen, en in het bijzonder in de kraamperiode. Bij de kraamvrouw en de baby, maar ook bij andere kinderen of familieleden weet u hoe u moet handelen als er zich een noodgeval voordoet. Vol zelfvertrouwen kunt u uw rol uitvoeren in uw kraamgezin.

Download hier meer informatie
Deze cursus vindt plaats: Ds. Th. Fliednerstraat 1 in Eindhoven (bij Medsim)

Deze cursus is al volgeboekt op deze datum!

Deze cursus vindt plaats: Ds. Th. Fliednerstraat 1 in Eindhoven (bij Medsim)

Deze cursus is al volgeboekt op deze datum!

Deze cursus vindt plaats: Hurksestraat 42-20 in Eindhoven (bij Kraamzorg VDA)

Deze cursus is al volgeboekt op deze datum!

Waarom kiezen voor Medsim?

Maatwerk is onze standaard.
Trainingen kunnen bij Medsim in Eindhoven plaatsvinden, maar wij komen ook graag naar uw locatie toe om trainingen te geven.
De nieuwste innovatieve simulatiepop is onderdeel van onze uitrusting en beschikbaar voor uw trainingen.
Medsim kan ook uw medische trainers opleiden tot trainer en begeleiden in het opzetten van een trainingstraject.
Communicatie en samenwerking zijn essentiële onderdelen in de teamtrainingen.
Medsim werkt samen met gespecialiseerde en ervaren communicatietrainers en als dat gewenst is ook met medisch trainers.

Laatste nieuws

Englisch COVID-19 Instructional video for healthprofessionals

An instructional video was made for healthprofessionals working in obstetrics. This video explains though a simulated setting how you as a healthprofessional can act in caring for a highly pregnant …

Lees meer Nieuwsoverzicht