Kraamzorg

Geaccrediteerde cursussen voor kraamzorg

Medsim traint ook veel kraamverzorgenden uit Zuid-Nederland, met name uit de regio Eindhoven en Tilburg. Er zijn zes geaccrediteerde cursussen ontwikkeld voor de kraamverzorgenden. En op verzoek worden er meer trainingen verzorgd.

Elektronische leeromgeving

Medsim verzorgt voor de kraamorganisaties het elektronisch leermanagementsysteem (ELO), zodat de kraamverzorgenden zich digitaal in kunnen schrijven voor de verschillende cursussen. Maar dit ELO-systeem zorgt er ook voor dat de kraamverzorgenden op het moment dat het hen zelf uitkomt de voorbereiding van de cursus kunnen oppakken. In het ELO-systeem staan alle readers ter voorbereiding van de cursus die zij gaan volgen.

Geaccrediteerde cursussen Kraamzorg

Medsim verzorgt de cursussen inhoudelijk, zodat ze voldoen aan het accreditatiesysteem van de KCZK. De cursussen worden ook door Medsim gegeven door ervaren trainers, in het trainingsgebouw van Medsim in Eindhoven, maar ook op de locatie van de kraamorganisatie.

De volgende cursussen worden gegeven:
• Acute verloskunde met partusassistentie
• Babyreanimatie
• EHBO
• Module ‘hechting’ (gehechtheid ouder/verzorger/kind)
• Module ‘Kraamvrouw met psychische en/of psychiatrische klachten’
• Module ‘Kraamzorg na kunstverlossing en na Sectio Caesarea (SC)’

Individuele inschrijving of met een team inschrijven?

De huidige cursussen worden in groepsverband voor een kraamorganisaties gegeven. Heeft u interesse in individuele inschrijving? Laat het ons dan weten via info@medsim.nl. Wij horen graag of hier vraag naar is.

Meer informatie?

Wil u ook informatie over deze of andere geaccrediteerde cursussen? Neem gerust contact op met Medsim via info@medsim.nl of 040-2654 777.

Waarom kiezen voor Medsim?

Maatwerk is onze standaard.
Trainingen kunnen bij Medsim in Eindhoven plaatsvinden, maar wij komen ook graag naar uw locatie toe om trainingen te geven.
De nieuwste innovatieve simulatiepop is onderdeel van onze uitrusting en beschikbaar voor uw trainingen.
Medsim kan ook uw medische trainers opleiden tot trainer en begeleiden in het opzetten van een trainingstraject.
Communicatie en samenwerking zijn essentiële onderdelen in de teamtrainingen.
Medsim werkt samen met gespecialiseerde en ervaren communicatietrainers en als dat gewenst is ook met medisch trainers.

Laatste nieuws

Veiliger bevallen na simulatietraining

November 2018 Een bevalling verloopt veiliger als een verloskundig team simulatietraining volgt. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Annemarie Fransen, gynaecoloog in opleiding uit het Máxima Medisch Centrum.    …

Lees meer Nieuwsoverzicht