Nieuw bij Medsim: Game Based Learning

17 juli 2023

Met het doel zich blijvend te ontwikkelen en zichzelf en deelnemers aan Medsim trainingen uit te blijven dagen, heeft Medsim een escaperoom ontwikkeld.

Een escaperoom is een vorm van game based learning.
De escaperoom bij Medsim wordt ingezet om de principes van Crew Resource Management (CRM) te trainen. Op dit moment wordt CRM met name getraind binnen scenario-trainingen. Het risico daarbij is echter dat de focus meer op het medisch handelen komt te liggen in plaats van op de CRM vaardigheden.
De escaperoom haalt de deelnemer uit zijn routinematig handelen waardoor alle aandacht uit gaat naar het samenwerken, het tonen van leiderschap, besluitvorming en taakverdeling. Deelnemers kunnen zich niet meer verschuilen achter “ja, maar normaal gesproken,….” of “ja, maar bij ons is het anders”.

Alle tools die ingezet worden bij CRM komen terug in de escaperoom. Denk aan closed loop, 10-voor 10, iSBARr, debriefing,…
Net als bij de scenariotrainingen kunnen teams elkaar tijdens de korte escaperooms observeren. De rooms worden opgenomen en er wordt geëvalueerd naar aanleiding van het terugkijken van de beelden. Tijdens deze debriefing ligt de focus niet op het resultaat van het ‘ontsnappen’, maar hoe heeft eenieder zijn of haar rol gepakt, hoe verliep de samenwerking en communicatie en hoe is dat alles ervaren.

Door het aanbieden van een escaperoom, naast de reeds bestaande scenario-trainingen, voor het trainen van CRM, breidt Medsim haar mogelijkheden voor scholing uit. Ook deelnemers die al regelmatig bij Medsim getraind hebben, zullen opnieuw verrast en uitgedaagd worden waardoor de CRM-principes nog beter zullen beklijven.

Waarom kiezen voor Medsim?

Maatwerk is onze standaard.
Trainingen kunnen bij Medsim in Eindhoven plaatsvinden, maar wij komen ook graag naar uw locatie toe om trainingen te geven.
De nieuwste innovatieve simulatiepop is onderdeel van onze uitrusting en beschikbaar voor uw trainingen.
Medsim kan ook uw medische trainers opleiden tot trainer en begeleiden in het opzetten van een trainingstraject.
Communicatie en samenwerking zijn essentiële onderdelen in de teamtrainingen.
Medsim werkt samen met gespecialiseerde en ervaren communicatietrainers en als dat gewenst is ook met medisch trainers.

Laatste nieuws

“Verandering is de enige constante in het leven”

Heugelijk nieuws! Vanaf begin dit jaar hebben Thilo de Fouw en Logan van Woersem zich gecommitteerd voor de continuering van Medsim als hét onafhankelijke trainings- en kennisinstituut voor de medische zorg. Beide heren zetten…

Lees meer Nieuwsoverzicht